روستای چلاو

روستای چلاو

دهستانی است بسیار زیبا و سرسبز از توابع بخش مرکزی شهرستان آمل در استان مازندران که شامل دهات پاریمه، پاشاکلا ، نجار محله ، تیار ، گنگرج کلا ، چمه بن ، زرخونی ، سنگچال ، لهاش ، الیمستان و امامزاده قاسم (ع ).

مسیر اصلی ورودی به منطقه چلاو در 25 کیلومتری شهر آمل، از جاده هراز می باشد . این منطقه اصولا یک منطقه ییلاقی نشین برای اهالی آمل و بابل محسوب می شود که عموما در فصل تابستان رونق بسیاری دارد. جمعیت بسیار کمی در تمام طول سال در منطقه چلاو سکونت دایمی دارند که شاید تعداد آنها به کمتر از صد خانوار در کل روستاهای منطقه نرسد.

به دلیل وجود روستای چلاو در دامنه رشته کوههای البرز و جمع شدن ابرهای بارور در دره چلاو، آب و هوای این روستا نسبتا سرد و بارانی و مه آلود است و در اکثر مواقع سال در آن منطقه بارندگی وجود دارد. بارندگی های پیاپی در روستای چلاو و روستاهای اطراف، آنجا را به مناطقی جنگلی و سرسبز با زمینهایی حاصلخیز تبدیل کرده که روح و جان را نوازش میدهد.

تاریخچه چلاو

منطقه چلاو از جمله مناطق کهن و قدیمی مازندران است که بسیاری از اتفاقات تاریخی و مهم مازندران بنابر شواهد کتب مهم تاریخی در آن به وقوع پیوست. وجود قلعهﻫـای «دارا و سامان(سام) و قلاپشت و قلاوش و قلاگردن و تیمورقلعه» که امروزه جز نامی از آنها باقی نمانده است و کشف بسیاری از آثار قدیمی از جمله مفرغها و سفالهای دوره تاریخی از زیر خاک و روایتﻫـای مکتوب و مردمی و وجود جای نامهای کهن ایرانی در این گستره، گواه کهن بوم و بر بودن آن است. چلاو مرکز کیا افراسیاب و اسکندر شیخی چلاوی بود که در مازندران حکومت ﻣﻰکردند و سلسله باوندیه سوم- کینخواریه - را منقرض کردند. از اعقاب آنها کیاحسن چلاوی در فیروزکوه و حوالی سمنان، لهراسب چلاوی در طالقان و سهراب بیک چلاوی در ساوجبلاغ به حکومت پرداختند. میرمراد پاشای چلاوی نیز از سرداران سپاه شاه عباس صفوی بود.

منطقه شکار ممنوع چلاو

چلاو منطقه ایست کوهستانی و پوشیده از جنگل های متراکم که 15000هکتار از این منطقه تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارد و به مدت 5 سال منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

مسیر رسیدن به روستای چلاو از مرکز شهرستان آمل به سمت جاده هراز (به سمت استان تهران) 25 کیلومتر بوده که می توان پس از طی این مسافت به واسطه پلی در سمت چپ جاده ( که به پل منگل معروف است) با پشت سر گذاشتن 15 کیلومتر جاده فرعی به منطقه سرسبز چلاو رسید. روستای چلاو از دیدنیهای آمل و از جاذبه های گردشگری مازندران به شمار می آید.


جاده ی فرعی بین دو روستای گنگرجکلا و تیار و منظر زیبای اطراف آن

 


اردیبهشت چلاو

 


امامزاده سیف الدین  (گنگرجکلا)

 

امامزاده سیف الدین

 

 

درخت امامزاده یحیی

آبشار بورجی کلا

غروب دلربای چلاو

تمشک میوه ای از طبیعت چلاو


حمام باستانی چلاو با قدمت چندصدساله که متروکه گشته!

 

حمام قدیمی

سنگ آسیاب بجامانده از پیشینیان ما

سنگ آسیاب


مناظری از امامزاده یحیی چلاو در فصل زمستان و بهار

 


مناظری از روستای گنگرجکلای چلاو

 

 


زمستان

 

سنگچال


معماری بومی و معماری روز در چلاو

 

بافت جدید


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: جهانگردی و ایرانشناسی ، ،
برچسب‌ها: